Доступність посилання

ТОП новини

У Польщі спалахнув корупційний скандал за участі урядовців


Провідних політиків владної в Польщі партії звинувачують у лобіюванні інтересів грального бізнесу, що вважають найбільшим в історії країни корупційним скандалом, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Центральне управління боротьби з корупцією подало президентові, прем’єр-міністрові та міністрові юстиції документи, з яких випливає, що лідер парламентської фракції владної партії «Громадянська платформа» Збіґнев Хлебовський та міністр спорту Мірослав Джевецький намагалися заблокувати запровадження додаткового податку на гральний бізнес.

Опозиція вустами лідера фракції партії «Право і справедливість» Ярослава Качинського вимагає від голови уряду негайно розібратися в цих звинуваченнях.

Прем’єр-міністр Дональд Туск наразі не коментує цю справу.

Політики з «Громадянської платформи» називають звинувачення на адресу їхніх колег «підступами опозиції».

Один зі звинувачених, Збіґнев Хлебовський, заперечив, що брав участь у якомусь лобіюванні чи втручався в розгляд закону про новий податок, і заявив, що готовий піти в відставку.

За даними польських спецслужб, якби лобіювання було успішне, держава втрачала б по півмільярда злотих (понад 170 мільйонів доларів США) щороку.
XS
SM
MD
LG