Доступність посилання

ТОП новини

Голову міста на Харківщині засудили на 10 років тюрми за хабар


Міського голову Балаклії Харківської області засудили до десяти років ув’язнення за хабарництво. Таке рішення сьогодні ухвалив Апеляційний суд Харківської області, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Визнати винним Олександра Кияниченка по частині 3 статті 368 Кримінального кодексу України і призначити покарання у вигляді десяти років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати виборні посади, та посади, пов’язані з організаційно- розпоряджувальною діяльністю терміном до трьох років, з конфіскацією майна...», – йдеться в рішенні суду.

Голову міста Балаклія затримали наприкінці січня цього року під час отримання хабара в 900 тисяч гривень. Це була перша частина грошей, які Олександр Кияниченко вимагав за виділення земельних ділянок в Балаклії під забудову житловими будинками та ведення сільського господарства. За даними слідства, Кияниченко загалом вимагав у підприємця 1 мільйон 700 тисяч гривень.

На останньому слуханні справи Кияниченко визнав себе винним в шахрайстві, однак не в отриманні хабара. І просив суд взяти до уваги відсутність у нього попередніх судимостей, наявність неповнолітніх дітей, старої матері та призначити йому умовне покарання, врахувавши його досягнення на посаді мера Балаклії.

Нинішнє рішення суду може буде оскаржене у Верховному Суді впродовж місяця. Чи оскаржуватиме сторона захисту рішення невідомо – адвокат Кияниченка від коментарів відмовився.
XS
SM
MD
LG