Доступність посилання

ТОП новини

«Група семи» підтримує антикризові заходи держав


Міністри фінансів та керівники центральних банків «Групи семи» провідних промислово найрозвиненіших держав світу на своїй зустрічі в суботу в Стамбулі в Туреччині виступили за збереження державних антикризових заходів на підтримку економіки.

У заяві, яку вони ухвалили за результатами зустрічі, мовиться, що перспективи зростання залишаються непевними, а ситуація на ринку праці далі погіршується. Відтак, на думку учасників зустрічі, антикризові заходи треба вживати, доки не буде досягнено стійкого виходу з рецесії.

Напередодні цієї зустрічі Міжнародний валютний фонд оприлюднив доповідь про те, що на європейські економіки чекають іще довгі роки слабкого зростання.

У п’ятничному звіті, який засоби інформації поширили в суботу, МВФ прогнозує, що в заможніших європейських країнах, які потерпіли від кризи менше, 2010 року економіки зростуть на піввідсотка після цьогорічного скорочення на приблизно 4 відсотки.

Країни ж Середньої і Східної Європи, що розвиваються й які потерпіли значно більше, цього року зазнають скорочення економік майже на 7 відсотків, зате 2010-го їхні економіки зростуть на 1,7 відсотка.

МВФ попереджає у звіті, що економічна криза утримуватиме зростання економік на нижчому від потенціально можливого рівні ще багато років.

Крім того, безробіття в країнах зони спільної валюти євро до 2011 року зросте до майже 12 відсотків, прогнозує МВФ.

Велика Британія, Італія, Канада, Німеччина, Сполучені Штати, Франція й Японія раніше допустили до свого товариства й Росію для вирішення політичних питань у форматі «Групи восьми», але найважливіші фінансово-економічні питання далі розглядають усімох.
XS
SM
MD
LG