Доступність посилання

ТОП новини

У Грузії опозиція хоче сформувати «демократичний фронт»


У Грузії колишній спікер парламенту Ніно Бурджанадзе заявила, що її партія «Демократичний рух за єдину Грузію» пропонує іншим опозиційним силам об’єднатися в демократичний фронт, щоб, за її словами, змусити піти режим Міхеїла Саакашвілі.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, Бурджанадзе вважає, що президент вчинив злочин, а також помилки, які є гіршими за злочини. Зокрема, вона звинуватила главу держави в розв’язанні війни в серпні 2008 року, яка привела до катастрофічних наслідків.

При цьому екс-спікер парламенту послалась на висновок створеної ЄС комісії під керівництвом Гайді Тальявіні.

Незалежна комісія зі збору і встановлення фактів дійшла висновку, що широкомасштабні бойові дії розпочались з масованого обстрілу Цхінвалі грузинською артилерією.

При цьому комісія водночас наголосила, що цьому передували тривалі провокації з боку Росії й південноосетинських сепаратистів, а збройна відповідь Росії була цілком неспівмірною.

Бурджанадзе заявила, що вже з другої половини жовтня в Тбілісі та інших містах Грузії відновляться акції протесту з вимогою відставки Саакашвілі і проведення позачергових виборів.
XS
SM
MD
LG