Доступність посилання

ТОП новини

Посол Росії готується до приїзду в Київ – Лавров


Новопризначений Надзвичайний і Повноважний Посол Російської Федерації в Україні Михайло Зурабов готується до приїзду в Київ.

Про це на брифінгу в Харкові повідомив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, відповідаючи на запитання журналістів, на якому рівні зараз знаходяться дипломатичні відносини між двома країнами й наскільки реальним є приїзд посла Росії в Київ до виборів Президента України.

«Наші дипломатичні відносини з Україною знаходяться на найвищому рівні, на рівні послів. Є посол України в Росії, є посол Росії в Україні, котрий готується до приїзду в Київ», – сказав Лавров.

Указ про призначення Зурабова послом Росії в Україні був підписаний 5 серпня ц.р. 11 серпня Президент Росії Дмитро Медведєв направив відкрите послання главі Української держави Віктору Ющенку, в якому назвав політику України в роки його президентства відходом від принципів дружби і партнерства з Росією і повідомив про рішення поки що не направляти в Україну нового російського посла.

8 вересня, відповідаючи на запитання журналістів про те, коли Зурабов може відправитися до Києва, прес-секретар Президента Росії Наталія Тімакова зазначила: «Оскільки Президент Росії достатньо чітко сказав, що посол буде відправлений, коли ми вважатимемо, що є шанс до зміни відносин, поки що посол продовжує залишатися в Москві».
XS
SM
MD
LG