Доступність посилання

ТОП новини

Які чинники більше вплинули на поглиблення кризи в Україні; особливості приватизації «по-київському» (огляд преси)


Київ – Україна поступово переходить «до суто українського варіанту розвитку кризи». Пов’язано це не зі світовими процесами, а зі внутрішніми чинниками, які й стали причиною глибшого порівняно з іншими країнами падіння, яке пережила Україна. Найбільшим ризиком залишається ситуація у фінансово-економічній сфері. Докладніше з оцінкою ситуації в країні знайомить читачів газета «День» у статті «Як підтримати економіку?»

Згідно з програмою приватизації комунального майна в центрі Києва не місце дитячій поліклініці, кінотеатрові «Дружба», театрові опери та балету для дітей та юнацтва, бібліотеці, Будинкові вчителя. Як інформує газета «Нова», у столиці вже приватизовані й цілі будинки цих закладів і навіть частини деяких приміщень. Загальна площа під аукціон столичних будівель – понад 14 тисяч квадратних метрів. Наразі не відомо, які конкретно приміщення вже опинилися в приватних руках. Більше про особливості приватизації «по-київському» розповідається в матеріалі «Столицю розпродують шматками».

Останнім часом під тиском «нових історичних фактів і знахідок» все менш переконливим стає твердження про культурно-історичну першість греко-римської цивілізації, стверджує дописувач газети «Голос України». За словами автора статті, ціла низка дослідників довела, що локалізована переважно на етнічних українських землях трипільсько-арійська цивілізація (VI–II тисячоліття до нашої ери) є, на їхню думку, найстарішою цивілізацією планети. Видання вже вкотре пише про факти та аргументи, які мали б свідчити на користь такої теорії, цього разу в статті «Скіфо-трипільська імперія теукрів».

За останні десятиріччя в Україні особливо загострилася проблема дитячої інвалідності, наголошує газета «Вечірній Київ». Видання пише, що реабілітація дітей із особливими потребами в українському суспільстві наштовхується на три основні перешкоди: брак фінансування реабілітаційних центрів, скорочення їхньої кількості й соціальна незахищеність працівників. Заголовок статті – «Життя в суспільній ізоляції».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG