Доступність посилання

ТОП новини

Київрада скасувала рішення про будівництво готелю в Бабиному Яру


Київська міська рада виключила зі схеми розміщення готелів до 2020 року земельну ділянку, зарезервовану для будівництва готелю в Бабиному Яру. Таке рішення ухвалили на сьогоднішньому засіданні Київради.

Ухвалюючи його, рада керувалася вето, накладеним мером Києва Леонідом Черновецьким на пункт рішення ради від 17 вересня, який передбачав будівництво готелю на вулиці Мельникова, 52-54 у Шевченківському районі.

Під час обговорення цього питання заступник мера Києва, секретар Київради Олесь Довгий повідомив, що Київська міська державна адміністрація провела службове розслідування, щоб визначити, хто з посадових осіб припустився помилки в підготовці схеми.

За словами Довгого, Черновецький оголосив низку доган посадовим особам міськадміністрації, які виявили «таку недбалість і неуважність, припустились помилки» при підготовці схеми, включивши в неї можливе будівництво готелю біля Бабиному Яру.

Рішення Київради від 17 вересня викликало хвилю обурення з боку громадськості, в результаті чого мер Києва ветував це рішення.

У Бабиному Яру під час війни були розстріляні понад 100 тисяч киян і військовополонених різних національностей і віросповідань.
XS
SM
MD
LG