Доступність посилання

ТОП новини

Наступ проти бойовиків неминучий – пакистанський міністр


Міністр внутрішніх справ Пакистану Рехман Малік заявив, що давно планована операція з метою вибити бійців терористичної мережу «Аль-Каїда» і ісламістського руху «Талібан» із Південного Вазиристану на кордоні з Афганістаном неминуча.

В інтерв’ю агентству «Ройтерз» у неділю під час перебування в Сингапурі пакистанський міністр заявив, що керівництво країни дійшло висновку: вибору більше немає, і сухопутна операція в регіоні необхідна. За його словами, місцеві племена, що живуть у цьому регіоні, теж звернулися до пакистанського уряду з проханням про таку операцію.

Міністр сказав це після суботнього нападу талібів на штаб пакистанської армії, який розробляє план наступу. У неділю вранці захоплених заручників вдалося звільнити, а нападників знищити чи захопити. Також загинули кілька заручників і військових.

Військо Пакистану вже місяцями веде в Південному Вазиристані тільки повітряні й артилерійські удари проти бойовиків, тоді як у сусідньому регіоні Сват веде й сухопутну операцію. Війська також блокують Південний Вазиристан іззовні й намагаються відокремити групи бойовиків. Але сухопутна операція там, як вважають, може виявитися найскладнішою досі для пакистанського війська.
XS
SM
MD
LG