Доступність посилання

ТОП новини

Директор «Артека» закликає відсторонити Луценка


Генеральний директор міжнародного дитячого центру «Артек» Борис Новожилов заявляє, що міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не мав розкривати деталі кримінальної справи про розбещення дітей і закликає Президента усунути його від виконання обов’язків.

«Пан Луценко звернувся до Президента для того, щоб заспокоїти ситуацію навколо «Артека», усунути з посад деяких його співробітників. Я теж звертаюся до Президента, для того щоб в Україні був спокій, усунути цього міністра від обов’язків», – сказав гендиректор центру.

Крім того, він заявив, що продовжить працювати на своїй посаді, незважаючи на ці вимоги Луценка.

Сьогодні міністр внутрішніх справ повідомив, що ще в квітні цього року в справі про розтління двох неповнолітніх дітей, які відпочивали в «Артеку», висунуто звинувачення і затримано батька цих дітей, а троє працівників дитячого центру проходять у справі як свідки, але прокуратура дала дозвіл на проведення у них обшуків.

«Думаю, що після цього їх процесуальний статус може змінитися», – заявив міністр.

Луценко повідомив, що звернувся до Президента з проханням, щоб він доручив Державному управлінню справами, у підпорядкуванні якого перебуває «Артек», усунути цих трьох працівників від виконання службових обов’язків на час слідства.
XS
SM
MD
LG