Доступність посилання

ТОП новини

Президент: рівень виконання бюджету катастрофічно низький


Президент Віктор Ющенко називає катастрофічно низьким рівень виконання державного бюджету на 2009 рік. Про це глава держави сказав, відкриваючи засідання консультативної ради з питань іноземних інвестицій.

«Очевидно, що рівень виконання бюджету буде катастрофічно низьким, і при такому бюджеті ключові соціальні програми, я не маю сумніву, будуть поставлені під ризик виконання», – сказав Ющенко.

Президент наголосив, що, за оцінками експертів, недонадходження в держбюджет-2009 становитиме 120-130 мільярдів гривень.

За словами Ющенка, без внесення змін до державного бюджету вирішити фінансові проблеми в Україні буде неможливо. Також великі сподівання глава держави покладає на міжнародні, світові фінансові інституції, в тому числі й Міжнародний валютний фонд, за допомогою яких Україні вдасться сформувати план економічних реформ.

«Я вкотре буду повторювати: вийти сьогодні ефективно з кризи – значить проводити глибокі радикальні реформи», – сказав Президент, додавши, що це стосується всіх сфер економіки.

У вересні прем’єр Юлія Тимошенко припускала, що дефіцит держбюджету-2009 може становити 5% ВВП.
XS
SM
MD
LG