Доступність посилання

ТОП новини

Український корабель розпочав патрулювання Середземного моря


Корвет «Тернопіль» Військово-морських Сил України увійшов в оперативне підпорядкування командувача Морського компонента Регіонального командування Об’єднаних збройних сил НАТО «Південь» та у складі постійно діючого морського угрупування приступив до бойового патрулювання в рамках антитерористичної операції «Активні зусилля».

Про це повідомив прес-центр ВМС України.

Під час патрулювання екіпаж українського корабля, яким командує капітан 3 рангу Григорій Брєєв, у взаємодії з екіпажем фрегату грецьких ВМС «Саламіс» здійснюватиме опитування та оглядові операції щодо цивільних суден за стандартами НАТО. Дані, зібрані українськими військовими моряками, надсилатимуться до Морського оперативного центру у Неаполі і до Центру судноплавства НАТО, що у Нортвуді (Велика Британія), та враховуватимуться під час складання загальної картини про обстановку із судноплавством у Середземному морі.

Крім того, за час першого патрулювання екіпаж українського корабля відпрацює інші морські тактичні процедури, зокрема, забезпечення комплексної оборони корабля, пошуково-рятувальне навчання з рятування людини, яка опинилася за бортом, протичовнове стеження і тактичне маневрування у парі з грецьким кораблем.

На борту корвету «Тернопіль» перебуває доглядова команда від екіпажу корабля та підрозділу морської піхоти. За кілька діб з’єднання, до якого увіходить корвет «Тернопіль», повернеться до грецької військово-морської бази Суда-Бей для поповнення запасів палива й продовольства.

В антитерористичній операції «Активні зусилля» корвет «Тернопіль» бере участь вчетверте. Раніше в ній також брали участь фрегат «Гетьман Сагайдачний» і корвет «Луцьк».

Бойове чергування корвета «Тернопіль» в Середземному морі триватиме до кінця листопада нинішнього року.
XS
SM
MD
LG