Доступність посилання

ТОП новини

В Єревані вшановують жертви теракту 10-річної давнини


Поминальна служба відбулася в неділю в Кафедральному соборі центру Вірменської Апостольської церкви в Єревані у зв'язку з 10-річчям теракту у вірменському парламенті.

Група терористів 27 жовтня 1999 року увірвалася до зали засідань Національних Зборів Вірменії і впритул розстріляла керівників та членів вірменського парламенту і уряду.

Жертвами терористів стали прем'єр-міністр Вірменії Вазген Сарґсян, спікер парламенту Карен Демірчян, віце-спікери Юрій Бахшян і Рубен Міроян, міністр з оперативних питань Леонард Петросян, депутати парламенту Арменак Арменакян, Генріх Абрамян, Мікаел Котанян.

Суд над терористами тривав з 2001 по 2003 рік. Звинувачення зажадало найвищу міру покарання, проте смертну кару у Вірменії скасували у вересні 2003 року. До довічного ув’язнення засудили шістьох терористів, зокрема ватажка групи Наїрі Унаняна, одного терориста – до 14 років позбавлення волі.

Всіх ссімох визнали винними за низкою статтей Кримінального кодексу Вірменії, у тому числі зрада Батьківщині, тероризм, здійснення особливо небезпечних державних злочинів.
XS
SM
MD
LG