Доступність посилання

ТОП новини

Кiлькiсть померлих вiд пневмонiї на Львівщині зросла до 10 людей


Станом на 29 жовтня у Львівській області з офіційно підтвердженим діагнозом «пневмонія» померли 10 людей, ще 11 осіб з діагнозом «гостра пневмонія» перебувають у реанімаційних відділеннях лікарень області. Про це повідомила заступник керівника Головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микитчак.

«Серед померлих від інфекції – п’ятеро львів’ян, троє жителів Дрогобицького району, двоє жителів Дрогобича», – уточнила Микитчак.

За її словами, серед померлих не було жодного випадку швидкоплинної хвороби та смертi протягом доби – практично в усiх випадках хворi надходили на п’ятий-сьомий день хвороби вже у тяжкому станi.

Серед хворих на пневмонiю чотири вагiтнi жiнки. Вони переведенi до окремого боксу лiкарнi й не належать до тяжких хворих, повідомила заступник керівника управління охорони здоров’я.

Вона також поінформувала, що сьогодні увечері з Києва до Львова прибуде спеціальна група лікарів-консультантів та фахівців-пульмонологів для вивчення ситуації.

Водночас головний санiтарний лiкар Львiвської областi Роман Павлiв повiдомив, що медики рекомендують обмежити на територiї Львова й областi проведення масових заходiв.

За його даними, в лiкарнях областi скасований вiльний режим вiдвiдування, в навчальних закладах запровадили карантин, на Львiвськiй залiзницi працiвникiв зобов’язали носити одноразовi маски.
XS
SM
MD
LG