Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко закликає Тимошенко виділити кошти на боротьбу з грипом


Президент закликає прем’єра виділити з держбюджету кошти для організації постійного моніторингу за поширенням вірусів грипу, у тому числі А/Н1N1, а також для належної діяльності вірусологічних лабораторій Державної санітарно-епідеміологічної служби й установ охорони здоров’я в Україні.

Як повідомляє прес-служба Президента, у листі на ім’я Юлії Тимошенко Віктор Ющенко закликав забезпечити терміновий розгляд поточної ситуації із захворюваністю грипом Державною надзвичайною протиепідемічною комісією при Кабінеті Міністрів для ухвалення відповідного плану дій.

За словами глави держави, у квітні, з огляду на несприятливу ситуацію у світі щодо захворювання грипом А/Н1N1, він звертався до Тимошенко із проханням виділити з держбюджету 50 мільйонів гривень для облаштування державної установи «Український центр грипу й гострих респіраторних інфекцій» Міністерства охорони здоров’я.

Проте, наголошується в листi, згiдно з розпорядженням уряду, цей обсяг коштiв виділили для проведення першочергових заходiв щодо запобiгання занесенню i поширенню на територiї України свинячого грипу. I лише в серпнi уряд ухвалив рiшення про видiлення «Українському центру грипу та гострих респiраторних iнфекцiй» кошти в обсязi понад 2,2 мільйона гривень для фiнансування видаткiв, пов’язаних тiльки з капiтальним ремонтом його примiщень.

«Маю зазначити, що в умовах ускладнення в масштабах усього свiту ситуацiї з поширенням грипу та гострих респiраторних вiрусних захворювань така ситуацiя є неприпустимою», – наголосив Ющенко.

Сьогодні МОЗ оголосив епідемію грипу A/H1N1 в Україні.
XS
SM
MD
LG