Доступність посилання

ТОП новини

Уряд продовжить закуповувати «Таміфлю» – Тимошенко


Кабінет Міністрів має намір придбати ще кілька партій препарату «Таміфлю» у швейцарської компанії «Гоффманн-Ля Рош Лтд» для боротьби з епідемією грипу, заявила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

Сьогодні вночі в аеропорт «Бориспіль» прибув літак, що привіз до Києва із Швейцарії першу партію препарату обсягом 300 тисяч упаковок.

«Ми не зупиняємося на цьому, і наступного тижня Міністерство закордонних справ разом з урядом, разом зі мною забезпечить оплату і поставки до України ще 300 тисяч доз», – заявила прем’єр.

За її словами, партія ліків, що надійшла, і подальші, які залежно від необхідності за домовленістю з виробником купуватимуться щотижня, надходитимуть прямо в лікарні, минувши аптеки, щоб уникнути зловживань при реалізації цього препарату.

«Не даємо в аптеки, оскільки переконані, що розпочнеться спекуляція, з людей почнуть дерти три шкури, і тому ми покладаємося сьогодні на лікарні, а в лікарнях препарат надаватиметься безкоштовно», – заявила Тимошенко.

Як повідомив міністр закордонних справ Петро Порошенко, угода iз закупiвлi лiкiв вiд грипу укладена без посередникiв і дала змогу заощадити 140 мільйонів гривень.

За даними МОЗ, кiлькiсть померлих вiд епiдемiї в Українi станом на вечiр недiлi сягнула 60 людей. Iз них 55 дорослих, троє дiтей i двi вагiтнi жiнки.
XS
SM
MD
LG