Доступність посилання

ТОП новини

ВООЗ: більшість випадків грипу в Україні може бути від вірусу А/H1N1


Експерти Всесвiтньої органiзацiї охорони здоров’я заявляють, що можливою причиною великої кiлькостi захворювань в Українi є дiя пандемiчного грипу. Про це йдеться в повiдомленнi органiзацiї, поширеному в середу.

ВООЗ аргументує своє припущення фактом швидкого поширення цього вiрусу i пiдтвердження його наявностi у пацiєнтiв у двох областях, що найбiльш постраждали вiд епiдемiї.

«Оскiльки пандемiчний грип швидко став домiнуючим грипом у всьому свiтi, то можна припустити, що бiльшiсть грипозних випадкiв в Українi викликанi цим вiрусом», – йдеться в повiдомленнi.

ВООЗ також вiдзначила збiльшення захворюваностi на грипоподiбнi iнфекцiї i запалення легенiв у захiдних областях України, а також у Києвi. За даними ВООЗ, у реанiмацiї перебувають 235 українцiв i 250 тисяч осiб захворiли.

«Як i всюди, ВООЗ настiйно рекомендує швидке застосування антивiрусних лiкiв oseltamivir або zanamivir (активнi речовини препаратiв «Тамiфлю» i «Реленза») для пацiєнтiв, якi вiдповiдають критерiям, навiть за вiдсутностi позитивного лабораторного тесту iнфекцiї А/H1N1», – наголошується в повiдомленнi.

ВООЗ не рекомендує сусiднiм державам закривати кордони з Україною, оскiльки практика свiдчить, що такi заходи не зупиняють подальше поширення вiрусу.

На сьогодні Міністерство охорони здоров’я підтверджує 81 випадок смерті від грипу і гострих респіраторних вірусних інфекцій у 9 областях.

Як повідомив головний санітарний лікар Олександр Біловол, зафіксовано ріст захворюваності у всіх регіонах України, крім Тернопільської області. Найбільший ріст фіксують у Закарпатській, Івано-Франківській і Львівській областях.

За словами Біловола, на сьогодні точно підтверджені 14 випадків захворювання на грип А/Н1N1, з них три смертельних.
XS
SM
MD
LG