Доступність посилання

ТОП новини

Прикарпатських медиків перевіряє прокуратура


Івано-Франківське обласне управління охорони здоров’я та обласну санепідстанцію відучора перевіряє прокуратура. Про це сьогодні повідомила заступник керівник головного управління охорони здоров’я Івано-Франківської обласної держадміністрації Зоя Ціхонь.

За її словами, представники прокуратури вилучили документи в лікувальних закладах, а також була кількагодинна розмова про те, «чому виникла в Україні епідемія грипу?» і «чому вжиті заходи не дали ефекту?».

Сьогодні в обласну прокуратуру викликали державного санітарного лікаря області.

Генеральна прокуратура порушила справу за фактом порушення правил боротьби з епідеміями та службової недбалості, які спричинили тяжкі наслідки.

Справу відкрили 3 листопада за матеріалами перевірки дотримання бюджетного і фінансового законодавства посадовими особами Міністерства охорони здоров’я при використанні коштів держбюджету, виділених на протидію розповсюдженню на території України грипу А/Н1N1.

Тим часом, як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, за оперативною інформацією, на Прикарпатті відзначають спад захворюваності. За останню добу кількість звернень за медичною допомогою зменшилася у чотири рази. Немає летальних випадків.

Зменшилася кількість хворих дітей, але зросла кількість вагітних, які перебувають в реанімації обласного перинатального центру. Стан шести хворих оцінюється як тяжкий.
XS
SM
MD
LG