Доступність посилання

ТОП новини

У Києві немає підстав для карантину – СЕС


Київська міська санітарно-епідеміологічна станція констатує відсутність станом на 5 листопада підстав для запровадження в Києві карантину, заявив головний санітарний лікар Києва Анатолій Пономаренко.

За його словами, хоча Київ досяг епідеміологічного порогу із захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції й грип ще 2 листопада, кількість випадків шпиталізації й у цілому перебіг захворювань у шпиталізованих свідчить про відсутність причин для карантину.

Станом на 5 листопада, повідомив головний санлікар Києва, за медичною допомогою до лікарів через грип або ГРВІ звернулися загалом понад 35 тисяч киян, 103 з яких шпиталізували протягом 2-4 листопада.

Водночас Пономаренко заявив, що кількість звернень киян за медичною допомогою поступово знижується. «Я думаю, що найближчим часом ситуація повинна змінитися й піти на спад», – додав він.

За словами головного санлікаря Києва, незважаючи на висновки міської СЕС, карантин у місті може бути запроваджений за рішенням Кабінету Міністрів. У цьому випадку СЕС міста виконуватиме всі приписи й обмеження, що супроводжують карантин, наголосив Пономаренко.

Мер Києва Леонід Черновецький вчора попросив прем’єра Юлію Тимошенко доручити головному санітарному лікареві Олександру Біловолу оголосити карантин у Києві у зв’язку з епідемією грипу.

XS
SM
MD
LG