Доступність посилання

ТОП новини

Україна й Білорусь домовилися про співпрацю в «Східному партнерстві»


Під час зустрічі Президентів України і Білорусі, Віктора Ющенка і Олександра Лукашенка. 5 листопада 2009 р.
Під час зустрічі Президентів України і Білорусі, Віктора Ющенка і Олександра Лукашенка. 5 листопада 2009 р.

Україна та Білорусь підписали меморандум про співпрацю щодо реалізації взаємовигідних проектів у рамках ініціатив Євросоюзу «Східне партнерство».

Міністерства закордонних справ країн підписали меморандум після закінчення переговорів глав держав Віктора Ющенка та Олександра Лукашенка у форматі «віч-на-віч», а також українсько-білоруських переговорів у розширеному складі в четвер у Києві.

Як повідомляє Головна служба інформаційної політики Секретаріату Президента України, Ющенко і Лукашенко під час переговорів відзначили стратегічний характер українсько-білоруських відносин.

Україна підтримає Білорусь в отриманні членства в Раді Європи – Ющенко

Україна підтримуватиме Білорусь в отриманні повноправного членства в Раді Європи, заявляє Президент України Віктор Ющенко.

«Я запевнив свого білоруського колегу в готовності Києва всіляко сприяти в досягненні цього», – сказав Ющенко після переговорів з президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Білоруський лідер подякував Ющенкові за ту «колосальну підтримку», яку Київ надавав Мінську в його відносинах з іншими країнам.

Лукашенко: Білорусь і Україна не дружать проти третіх країн

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляє, що розвиток повномасштабної співпраці з Україною не спрямований проти інтересів інших країн.

«Якщо комусь не дуже сподобається, що ми з вами зустрічаємося, то це його проблеми. Ми не дружимо проти когось, ми тільки хочемо, щоб наші люди жили дружно і в достатку», – сказав Лукашенко під час зустрічі з Президентом України Віктором Ющенком.

Глава Української держави висловив сподівання, що під час українсько-білоруських переговорів будуть вирішені проблемні питання між двома країнами, зокрема питання демаркації українсько-білоруського кордону.

«Цей візит буде надзвичайно змістовним», – заявив Ющенко. За його словами, питання, які необхідно вирішити під час переговорів «не такі вже прості», зокрема питання «щодо оформлення наших кордонів».

Олександр Лукашенко перебуває в українській столиці з дводенним візитом на запрошення Президента України Віктора Ющенка. В рамках візиту заплановані також зустрічі Лукашенка із Прем’єр-міністром Юлією Тимошенко та головою Верховної Ради Володимиром Литвином.

Запланована також участь Олександра Лукашенка у відкритті Центру білоруської мови та культури, а також у закладанні каменю на місці будівництва пам’ятника видатному білоруському письменнику Володимиру Короткевичу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG