Доступність посилання

ТОП новини

Польща закликає США захистити її від Росії


Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський закликає США розмістити підрозділи американських збройних сил на території Польщі, щоб захистити її від можливої агресії з боку Росії.

Про це він заявив під час виступу в Центрі стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні.

За його словами, нині в Польщі перебуває лише шестеро американських військовослужбовців. Тим часом, нещодавно Росія і Білорусь проводили військові навчання поблизу кордонів з Польщею за участю сотень танків. «Якщо перед вами з одного боку 900 танків, а з іншою шестеро військовослужбовців, чи будете ви впевнені в собі?», – наводить слова глави МЗС Польщі агентство «Ройтерз».

Польща і Чехія вітали візит віце-президента США Джозефа Байдена минулого місяця, скерований на те, щоб знизити напругу у зв`язку з переглянутими планами США щодо розміщення систем ПРО в цих країнах. Проте, як відзначив глава МЗС Польщі, військовий потенціал був би переконливішим, аніж тільки слова. «Якщо ви можете собі це дозволити, нам би хотілося невеликого стратегічного підбадьорювання», – заявив Сікорський.

Реагуючи на заяву міністра закордонних справ Польщі, голова міжнародного комітету Державної Думи Росії Костянтин Косачов висловив думку, що твердження пана Сікорського про нібито наявну воєнну загрозу з боку Росії може змінити тон російсько-польських відносин.
XS
SM
MD
LG