Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові виготовили першу партію аналогу «Таміфлю»


Таблетки «Тамівір», виробництво яких налагодила Харківська фармацевтична компанія «Здоров’я », є абсолютним аналогом швейцарського препарату «Таміфлю» з діючою речовиною оселтамівір, повідомив директор компанії Олександр Доровський.

За його словами, компанія офіційно зареєструвала препарат «Тамівір» іще в травні. Завтра перша партія препарату надійде до Міністерства охорони здоров’я України.

«18 тисяч упаковок завтра о восьмій ранку отримає Мінохоронздоров’я за контрактом, ухваленим раніше. Ще 45 тисяч упаковок будуть розподілені по Харкову і Харківській області», – розповів Олександр Доровський.

У вільному продажу «Тамівіру» не буде. Його поставлятимуть лише у лікарні, де є інфекційні відділення, розповів заступник голови харківської облдержадміністрації Сергій Стороженко. За його словами, лише після того, як препаратом будуть забезпечені всі лікарні, вирішуватимуть питання про його продаж за рецептом в аптеках.

За домовленістю з Кабінетом Міністрів, продаватимуть препарат за собівартістю, близько 114 гривень за упаковку.

Препарат підприємство виготовило за власні кошти, витративши на закупівлю імпортної сировини 650 тисяч гривень. Ані оплати, ані передоплати від Мінохоронздоров’я за «Тамівір» компанія поки не отримувала, заявив голова Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков. За його словами, обласна влада вже поставила перед Кабінетом Міністрів і Національним банком питання про фінансування виробництва препарату наперед.
XS
SM
MD
LG