Доступність посилання

ТОП новини

Горбачов і Меркель пройшли вздовж колишнього Берлінського муру


Канцлер Німеччини Анґела Меркель і колишній лідер СРСР Михайло Горбачов пройшли сьогодні вздовж лінії колишнього Берлінського муру, 20-річчя падіння якого святкують сьогодні у Німеччині.

Анґела Меркель, звертаючись до тисяч людей, які зібрались на Борнгольмській вулиці в Берліні, заявила, що для святкування є дуже багато причин.

«Це добрий день для нас. Ми тут у Німеччині святкуємо цей день разом біля Бранденбурзьких воріт. Це особливий день не лише для німців, це урочистості і для цілої Європи. Це свято для всіх людей, які мають більше свободи, від Росії до багатьох частин світу. І потім ми просто кажемо «дякую», адже так багато людей допомогли нам опинитися на цьому шляху», – сказала вона.

Головні святкування у Берліні почнуться сьогодні о 21 годині за київським часом перед Бранденбурзькими воротами.

Розмальовані кості доміно з пінопласту, тисячу яких спеціально поставили біля Бранденбурзьких воріт, впадуть одна за одною, символізуючи «ефект доміно» падіння комуністичної системи.

Увечері 9 листопада 1989 року після кількох тижнів масових демократичних протестів влада Німецької Демократичної Республіки оголосила про відкриття кордону між Східним і Західним Берліном.

У 1990 році Німеччина возз’єдналась у єдину державу.
XS
SM
MD
LG