Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ підтверджує 189 випадків смерті від грипу й ГРВІ


Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко у Вінниці 10 жовтня провела нараду з питань лікування хворих на грип
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко у Вінниці 10 жовтня провела нараду з питань лікування хворих на грип

У повідомленні Міністерство охорони здоров’я мовиться, що з 189 випадків смерті 78 зафіксовані у Львівській області, 27 – в Івано-Франківській, по 19 – у Тернопільській і Чернівецькій, по 7 – у Хмельницькій і Рівненській, 6 – у Київській, по 4 – у Волинській і Вінницькій, 3 – у Києві, по 2 – у Донецькій, Закарпатській, Запорізькій, Полтавській і Харківській областях, і по 1 – у Криму, Одеській, Херсонській, Черкаській і Чернігівській областях.

Згідно з даними Міністерства охорони здоров’я, починаючи з 29 жовтня, на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції в Україні захворіли 1 мільйон 122 тисяч людей. Понад 57 тисяч осіб госпіталізовано.

Прем’єр закликає Президента схвалити закон про виділення 1 млрд. гривень на боротьбу проти грипу

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів, у середу звернулася із закликом до Президента Віктора Ющенка не зволікати із схваленням закону про виділення 1 млрд. гривень на боротьбу проти грипу.

«Я вимагаю від Президента країни, щоб він сьогодні підписав цей закон і дав можливість уряду закупити все необхідне, включаючи вакцину, включаючи все необхідне медичне обладнання», – заявила Юлія Тимошенко.

3 листопада Верховна Рада виділила з державного бюджету на 2009 рік додаткові асигнування в резервний фонд 1 млрд. гривень для боротьби з епідемією грипу.

Водночас Прем’єр-міністр звинувачує Президента у блокуванні діяльності уряду по боротьбі з епідемією грипу: «Поки уряд не отримає необхідної кількості фінансових ресурсів, ми не можемо укласти жодного контракту, ми не можемо сьогодні боротися з епідемією. Ми вважаємо, що діяльність Президента, коли він свідомо не підписує закон про виділення коштів на боротьбу з епідемією, за який проголосували майже всі депутати в парламенті – понад 400 народних депутатів, – це є прямою діяльністю проти України».

За словам Юлії Тимошенко, «така діяльність для Президента є несумісною з його перебуванням на посаді».

Ющенко ветуватиме закон про виділення 1 млрд. гривень на боротьбу проти грипу

Президент Віктор Ющенко має намір застосувати право вето до закону про виділення 1 млрд. гривень з коштів Національного банку України на боротьбу проти грипу.

Як сказав Віктор Ющенко, на думку Прем’єра, єдиним способом фінансування є емісія гривні. За словами Президента, спроби вилучити ці кошти в Національного банку – це продовження політики емісії, що, у свою чергу, призведе до девальвації гривні. Глава держави говорив про це з журналістами під час гарячої телефонної лінії в редакції газети «Комсомольская правда в Украине».

Віктор Ющенко також повідомив, що разом з вето він також надасть свої пропозиції про те, де взяти кошти для фінансування боротьби проти епідемії грипу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG