Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв: Росія стане світовою державою на новій основі


Президент Росії у виступі зі своїм щорічним посланням до Федеральних зборів (парламенту) заявив під оплески присутніх: «Замість архаїчного суспільства, в якому вожді думають і вирішують за всіх, станемо суспільством розумних, вільних і відповідальних людей».

Говорячи про модернізацію країни, Дмитро Медведєв окремо наголосив на необхідності підвищити ефективність економіки, розвивати науки і низку технологій – передусім, ядерних, космічних та комунікаційних.

Медведєв заявив, що на всій території Росії протягом 5 років необхідно забезпечити можливість доступу до мережі інтернету. «Росія, яка пролягає на 11 часових поясів, покликана стати ключовою ланкою в глобальній інформаційній структурі», – сказав він.

Щодо зовнішньої політики, російський президент заявив, що її «ефективність має оцінюватися за простим критерієм: чи сприяє вона поліпшенню стандартів у державі».

У царині міжнародної безпеки Росія має намір зосередитися на розробці нового Договору про європейську безпеку, заявив Медведєв.

Говорячи про проблеми розвитку демократії в Росії, російський керівник заявив, що необхідно навести лад із достроковим голосуванням на виборах, і висловився за рівні можливості для висвітлення у ЗМІ діяльності партій, представлених у регіональних законодавчих органах.

Медведєв назвав рівень корупції на Північному Кавказі «безпрецедентним».

Іще два місяці тому президент Росії оприлюднив статтю, яку назвав «конспектом» свого послання парламентарям, відмовившись від принципу утримання в таємниці майбутнього президентського виступу.

Це було друге звернення Дмитра Медведєва до Федеральних зборів відтоді, як він обійняв посаду президента Росії у 2008 році.
XS
SM
MD
LG