Доступність посилання

ТОП новини

Кількість хворих на ГРВІ та грип в Україні зменшується – МОЗ


Кількість хворих на грип усіх різновидів та гострі респіраторні вірусні інфекції в Україні зменшується, повідомив сьогодні на прес-конференції перший заступник міністра охорони здоров’я Василь Лазоришинець. За його словами, тих, хто захворів на ці хвороби, вже менше, ніж попередніми днями.

Крім того, Лазоришинець сказав, що за час епідемії в Україні в 14 людей, які померли, підтвердилося, що вони хворіли на новий пандемічний грип. Але заступник міністра зазначив, що дослідження ще проводяться.

За його словами, найближчим час Україна очікує прибуття великої кількості масок як гуманітарної допомоги від інших країн.

Учора головний лікар Центральної санітарно-епідеміологічної станції Любов Некрасова повідомляла, що наявність вірусу нового грипу підтвердилася в 16 померлих.

ВООЗ не рекомендує використовувати маски здоровим людям, за винятком безпосередньо часу догляду за хворими. Використання однієї маски більш як годину чи півтори або використання маски, яка відвологла від дихання, тільки збільшує ймовірність заразитися.

МОЗ не бачить потреби оприлюднювати цифри про новий грип

Міністерство охорони здоров’я не вважає за потрібне оприлюднювати дані про кількість лабораторно підтверджених випадків захворювань на пандемічний грип.

«Україна в пандемії грипу А(Н1N1), і нині не відіграє ролі, скільки буде виявлено цих випадків – ми маємо всіх лікувати однаково», – заявив перший заступник міністра охорони здоров’я Василь Лазоришинець сьогодні на брифінгу.

Він також повідомив, що, згідно з лабораторними даними, від пандемічного грипу померли 14 людей.

Відповідаючи на запитання, чому цей показник коливається, причому у бік зменшення, Лазоришинець пояснив, що це пов’язане з тим, що попередньо підтверджений діагноз надалі міг не підтвердитися.

Учора головний лікар Центральної санітарно-епідеміологічної станції Любов Некрасова повідомляла, що наявність вірусу нового грипу підтвердилася в 16 померлих.

Керівник місії Всесвітньої організації охорони здоров’я Юкка Пуккіла сказав на цьому ж брифінгу, що, за попередніми результатами, немає різниці щодо захворюваності на грип A(H1N1) в Україні порівняно з іншими країнами.

Він також наголосив, що, так само як і в інших країнах, в Україні кількість смертей від пандемічного вірусу не відрізняється від тієї, яка буває зазвичай під час сезонних захворювань на грип.

ВООЗ хвалить українських медиків і закликає продовжити вакцинацію

Медичні установи України добре підготовлені до пандемії грипу, заявили члени групи Всесвітньої організації охорони здоров’я, яка проводить епідеміологічне розслідування в Україні.

До такого висновку вони дійшли, ґрунтуючись на результатах своїх досліджень на місцях під час своїх поїздок Україною попередніми днями, мовиться в прес-релізі Європейського бюро ВООЗ.

Група експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я з боротьби проти грипу також закликала громадян України продовжувати вакцинацію проти сезонного грипу.

«ВООЗ стурбована новинами з України, які мають анекдотичний характер. Ми довідалися, що в деяких регіонах країни припинена вакцинація проти сезонного грипу. Ми закликаємо людей, щоб вони повернулися до графіка вакцинації», – сказав на брифінгу в Міністерстві охорони здоров’я керівник комісії Юкка Пуккіла.

На думку експертів ВООЗ, вакцинація проти сезонного грипу допоможе уникнути захворювання на грип і усунути ускладнення, які можуть виникнути після захворювання на новий грип A(H1N1).

За словами Юкки Пуккіли, вірус грипу A(H1N1) поширюється по всіх країнах і зупинити його неможливо, а єдиним способом боротьби є вакцинація.

Тому він вважає, що вакцинацію проти грипу A(H1N1) в Україні варто почати якнайшвидше в міру надходження вакцини.

Водночас Пуккіла зазначив, що у зв’язку з обмеженими обсягами такої вакцини у світі її не вистачить на все населення України, тому необхідно сформувати групи ризику й у першу чергу почати їхню вакцинацію.

Водночас керівник місії ВООЗ не зміг спрогнозувати, коли вакцина проти пандемічного грипу A(H1N1) з’явиться в Україні.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG