Доступність посилання

ТОП новини

У столиці Білорусі відбувся опозиційний форум


Один із лідерів білоруської опозиції Олександр Мілінкевич має намір знову балотуватися на посаду президента країни в 2011 році. Про це він заявив у суботу в Мінську на Білоруському європейському форумі, організованому рухом «За свободу», котрий він очолює.

У зібранні, за повідомленням кореспондента Радіо Свобода, взяли участь близько тисячі делегатів. Це, очевидно, наймасштабніший подібний захід білоруської опозиції за останні роки.

Учасники форуму заявили про пріоритет європейської інтеграції для Білорусі. В резолюції, ухваленій за підсумками саміту, мовиться про підтримку програми Євросоюзу «Східне партнерство». Повноцінну участь країни в цій програмі делегати форуму назвали історичним шансом Білорусі приєднатися до «європейської сім’ї народів».

Вони також заявили, що готові співпрацювати з владою з метою захисту білоруських національних інтересів і поглиблення співробітництва з Європейським Союзом.

Олександр Мілінкевич у своєму виступі висловив думку, що Білорусі не варто будувати союзну державу з Росією, але при цьому вона повинна прагнути до добросусідських відносин із Москвою.
XS
SM
MD
LG