Доступність посилання

ТОП новини

5 мільйонів за мемуари жінки, яка не стала віце-президентом США


Сара Пейлін під час передвиборyої кампанії, жовтень 2008 року
Сара Пейлін під час передвиборyої кампанії, жовтень 2008 року

Нью-Йорк – У Сполучених Штатах надійшла у продаж книга спогадів Сари Пейлін, що була кандидатом на посаду віце-президента США під час передвиборчої кампанії 2008 року.

Мемуари Сари Пейлін викликали величезний інтерес в Америці.
Спогади щойно сьогодні вийшли друком але за даними інетрнетівської книготорговельної фірми «Амазон», попередніх замовлень на ці мемуари вже надійшло півтора мільйона, ще до надходження у продаж книга увійшла до числа найпопулярніших в Америці.

Видавці, очевидно, розраховували на сенсаційний успіх майбутньої книги, бо надали Сарі Пейлін аванс у 5 мільйонів доларів. Принаймні, таку цифру подає «Нью-Йорк Таймс». Рецензенти вважають, що читаючу публіку інтригують подробиці сходження цієї 44-річної жінки на верхів’я американського політичного життя «всупереч стандартам». Саме так може звучати у вільному перекладі українською назва мемуарів Сари Пейлін «Going Rogue».

Політичні розрахунки з республіканською машиною


Пейлін стала кандидатом у віце-президенти від Республіканської партії, маючи у послужному списку лише кілька коротких записів. Коли сенатор Джон МакКейн запропонував Пейлін партнерське місце у президентських перегонах, вона була губернатором Аляски всього два роки, штату з населенням менше мільйона, а перед тим – мером містечка Василла (мешканців – неповних 7 тисяч). Пейлін не мала ані достатнього політичного досвіду, ані знання важливих національних і світових проблем.

Я придбав мемуари Пейлін у нашій місцевий книгарні . Привабливе, гарне обличчя авторки на суперобкладинці, понад 400 сторінок тексту, багато фотознімків. А захоплює книга, як на мене, тим, що показує не дуже привабливу політичну кухню передвиборної кампанії республіканців, оточення сенатора Джона МакКейна. Вони трактували Сару Пейлін як невігласа, дивилися на неї як на якесь непорозуміння – мовляв, жінка, що з неї візьмеш..

Рецензент «Нью-Йорк Таймс» Мічіко Какутані вважає мемуари Сари Пейлін частково спогадами, частково – відплатою за негативне ставлення з боку республіканських діячів, а частково – як заявку на потенційну кандидатуру Пейлін від Республіканської партії на президентських виборах 2012 року.

Цікаво, що за результатами опитування громадської думки газетою «Вашингтон Пост» спільно з телемережею новин CNN, 76 відсотків республіканців готові голосувати за Пейлін – кандидата у президенти США. Джо Байден, нинішній віце-президент, на запитання – як він ставиться до шансів Сари Пейлін на виборах 2012 року, ухилився від прямої відповіді, але сказав, що вважає Сару справжнім феноменом, поважає як політичного діяча і бажає усього найкращого їй та її родині.

(Нью-Йорк – Прага – Київ)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG