Доступність посилання

ТОП новини

У Сомалі каменували жінку за позашлюбні стосунки


20-літню жінку в Сомалі забили камінням до смерті за позашлюбні стосунки. Свідками привселюдної розправи були дві сотні присутніх.

Суддя, який представляв екстремістське угруповання «Аш-Шабаб», заявив, що жінку стратили за незаконний зв’язок із 29-літнім чоловіком. Жінка була розлучена, але за суворою версією норм шаріату, яку насаджують ісламісти, караються смертю будь-які стосунки не в шлюбі.

Розправу було здійснено в селі біля міста Ваджид, що за 400 кілометрів на північний захід від столиці Сомалі Могадішо. Засуджену жінку закопали по пояс у землю, а потім закидали камінням. Чоловік отримав сто ударів різками.

Угруповання «Аш-Шабаб», яке контролює значні території південної половини Сомалі, практикує найжорстокіші форми ісламського права. Серед звичайних сомалійців такі трактування законів шаріату не користуються популярністю.

Як повідомляє в середу британська телерадіокомпанія «Бі-Бі-Сі», ця розправа, яку здійснили в вівторок, є принаймні четвертим випадком у Сомалі за останній рік, коли забивають камінням до смерті за перелюб чи інші дії, що їх ісламісти визнають за злочини.

Зокрема, минулого року в такий же спосіб покарали дівчинку, яку звинуватили в подружній зраді. Правозахисники, однак, стверджували, що дівчинка мала лише 13 років і була зґвалтована.
XS
SM
MD
LG