Доступність посилання

ТОП новини

У четвер в Ялті зустрінуться Тимошенко і Путін


Сімферополь – Сьогодні до Криму прибувають прем’єр-міністри країн-членів Співдружності незалежних держав. Завтра, в п’ятницю, в Ялті пройде засідання Ради глав урядів СНД. А під вечір сьогодні там же, у Лівадійському палаці, засідатиме Комітет з питань економічного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії за участю українського і російського прем’єрів Юлії Тимошенко і Володимира Путіна.

Російська делегація має прибути до Криму сьогодні ближче до обіду, а переговори розпочнуться після 15 години. За повідомленням прес-служби українського уряду, спільну підсумкову прес-конференцію обидва прем’єри запланували на 18.40.

Офіційна інформація про теми розмов Юлії Тимошенко і Володимира Путіна досить суперечлива. 14 листопада Юлія Тимошенко говорила, що в Ялті українська сторона знову порушуватиме питання про оптимізацію цін для України на природний газ.

Однак уже вчора Юлія Тимошенко заявила, що газові питання обговорюватися не будуть. Вона сказала, що на засіданні економічного комітету «жодного питання, що стосується природного газу, розглядатися не буде з однієї простої причини: у нас немає сьогодні проблемних питань у цій сфері. У нас на 10 років врегульовані всі питання, починаючи від ціноутворення і закінчуючи всіма аспектами співпраці щодо транзиту. Крім того, у нас врегульовані всі відносини за розрахунками», – сказала український прем’єр.

Вона також повідомила, що обговорюватиметься питання збагачення урану в єдиному збагачувальному центр, а ще планується вирiшення питання будiвництва на територiї України заводу для виробництва власного ядерного палива. Також, за словами голови уряду України, на зустрічі з Путіним обговорюватиметься питання виробництва і реалізації літаків АН-70. А ще Україна запропонує Росії підписати нову угоду про створення зони вільної торгівлі, повідомила Юлія Тимошенко.

У Ялті грипу немає, але багато ДАІшників

Напередодні проведення в Криму засідання ради глав урядів країн-учасниць Співдружності незалежних держав Державтоінспекція оголосила про тимчасові обмеження руху транспорту. Правда, це стосується лише автодороги аеропорт «Центральний» – Сімферополь – Алушта – Ялта – Севастополь – аеропорт «Бельбек». ДАІ рекомендувало водіям 19-20 листопада обмежити рух цими напрямками.

Водночас ялтинська влада рекомендувала співробітникам готелю «Ореанда» та «Ялта-Інтурист», де мешкатимуть делегації країн СНД і журналісти, не надягати марлеві пов’язки. По-перше, епідемії грипу і ГРВІ на півострові немає, а по-друге, щоб не робити негативну рекламу кримських курортів.
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG