Доступність посилання

ТОП новини

Партiя регіонів зiбрала понад 170 пiдписiв за вiдставку уряду


Фракцiя Партiя регiонiв вже зiбрала 173 пiдписи за вiдставку уряду Юлiї Тимошенко, повiдомив перший заступник лiдера фракцiї ПР Олександр Єфремов.

«Ми продовжуємо працювати над тим, щоб було 226 голосiв, i як тiльки вони будуть – ми вiдразу зареєструємо постанову (про вiдповiдальнiсть Кабiнету Мiнiстрiв)», – сказав депутат.

За його словами, 226 голосiв необхiдно тому, що Партiї регiонiв потрiбнi не «не сам галас, а результат».

При цьому Єфремов зауважив: якщо не вдасться зiбрати 226 голосiв на пiдтримку цього проекту постанови, то Партiя регiонiв назве прiзвища тих, хто вiдмовився пiдтримувати, тобто тих, хто «займався популiзмом, голосуючи за закон про пiдвищення соцстандартiв».

Водночас перший заступник керiвника фракцiї БЮТ Андрiй Кожем’якiн переконаний, що лiдери Партiї регiонiв сподiваються вiдправити уряд Юлiї Тимошенко у вiдставку 5 грудня.

«Задумка Партiї регiонiв полягає в тому, що їм вдасться провести вiдставку уряду 5 грудня цього року. У такому разi прем’єр i всi мiнiстри уряду працюватимуть iз приставкою «в.о.» впродовж 60 днiв – якраз до дати проведення другого туру президентських виборiв 7 лютого», – цитує Кожем’якiна прес-служба БЮТ.

За його словами, за таких умов в парламентi дiятиме так звана «технiчна бiльшiсть».

Регіонали почали переговори із фракціями парламенту про відставку Кабміну через, як вони заявляють, ігнорування ним закону про підвищення соціальних виплат. Партія регіонів розраховує, що ініціативу щодо відставки уряду підтримають всі депутати, що проголосували за закон про підвищення соціальних стандартів.
XS
SM
MD
LG