Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: Росія не має посилювати військову присутність в Україні


Президент України Вiктор Ющенко висловив сподівання, що вiйськова присутнiсть Чорноморського флоту Росії в Українi не буде посилена до 2017 року. Про це він заявив після зустрічі з президентом Грузії Міхеїлом Саакашвілі.

«Українська сторона керується тим, що повинні дотримуватися наявні параметри військової присутності флоту Російської Федерації, які мають залишатися на цьому ж рівні до 2017. Це відповідає нашим інтересам безпеки», – сказав Президент.

Ющенко виступає за те, щоб і Україна, і Росія дотримувалися домовленостей, які регулюють режим перебування ЧФ Росії на українській території.

Зі свого боку, Саакашвілі нагадав, що під час російсько-грузинського конфлікту в 2008 році кораблі Чорноморського флоту Росії вийшли з Севастополя до берегів Грузії. За словами президента Грузії, тоді Віктор Ющенко намагався зупинити ці кораблі, його вимоги ґрунтувались на положеннях угоди про умови перебування ЧФ на території України.

Саакашвілі високо оцінив дії Ющенка і назвав «героїчним вчинком» візит Президента України до Грузії під час воєнного конфлікту. «І це, не дивлячись на те, що його літак міг бути збитий з тих же лайнерів Чорноморського флоту Росії», – сказав Саакашвілі.
XS
SM
MD
LG