Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація на «Аріані» є вкрай небезпечною для життя екіпажу – Карпачова


Уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова заявляє, що ситуація на захопленому піратами судні «Аріана», екіпаж якого складається з 24 українців, залишається вкрай небезпечною для їхнього життя і здоров’я.

Вона повідомила, що звернулася до Президента Віктора Ющенка з проханням негайно зібрати засідання Ради національної безпеки та оборони, на якому «комплексно» обговорити питання щодо звільнення екіпажу «Аріани».

«На жаль, я отримала від керівника служби Президента Віри Ульянченко відповідь, що зараз не на часі це питання розглядати на РНБО, що робиться все, щоб допомогти цим морякам», – сказала Карпачова.

Омбудсман також заявила, що судновласник судна «Аріана» в питанні звільнення українських моряків займає «брутальну» позицію. За її словами, судновласник захищений страховою компанією, а моряки виявилися незахищеними, і тому він сьогодні продовжує вести торги про суму викупу.

«Це природно. Їх (торги) завжди треба вести і опускати цю суму, але він настільки почав перегинати палицю, що не вони ніяк не можуть виставити остаточну ціну», – сказала Карпачова.

За її словами, стосовно ситуації на судні «Аріана» вона звернулась до омбудсманів Європейського Союзу, Мальти, Греції, Великої Британії з проханням надати допомогу.

Балкер «Аріана» перебуває в піратському полоні з 2 травня.
XS
SM
MD
LG