Доступність посилання

ТОП новини

Новий проект бюджету Раді передадуть протягом двох тижнів – Уманський


Кабінет Міністрів передасть у встановлений двотижневий термiн проект державного бюджету на 2010 рiк на розгляд парламенту, проте в ньому можуть не врахувати вимоги опозицiї з пiдвищення соцiальних стандартiв, заявляє виконувач обов’язкiв мiнiстра фiнансiв Iгор Уманський.

Коментуючи рiшення парламенту вiдправити на доопрацювання уряду проект держбюджету-2010, а також те, що депутати не пiдтримали жодної пропозицiї бюджетного комiтету i парламентарiв до проекту держбюджету, Уманський наголосив, що пропозицiї щодо доручення уряду врахувати в текстi закону пiдвищення соцiальних стандартiв набрали менше 10 голосiв народних депутатiв.

«Зараз в уряду досить непроста ситуацiя – Верховна Рада нам заборонила врахувати в проектi бюджету-2010 положення закону про соцiальнi стандарти», – заявив Уманський.

Крім того, урядовець назвав дивною ситуацію, коли народні депутати самі ж не підтримали голосуванням жодної своєї поправки.

«Виникає просте запитання: задля чого це робилося… Я вважаю, що це політичне шоу, яке було спрямоване на досягнення єдиної мети – створити, у тому числі у бюджетному процесі, максимальні перешкоди для уряду», – сказав він.

Сьогодні Верховна Рада України повернула уряду на доопрацювання проект державного бюджету на 2010 рiк.

Перед ухваленням цього рiшення депутати розглянули i проголосували за кожною пропозицiєю бюджетного комiтету i народних депутатiв, поданою до проекту держбюджету, проте жодну з них не було пiдтримано.
XS
SM
MD
LG