Доступність посилання

ТОП новини

Теплокомуненерго розрахувалися з «Нафтогазом» лише на 27% – Дубина


На сьогодні рівень оплати за спожитий в Україні газ компанії НАК «Нафтогаз України» становить лише 27%, повідомив голова «Нафтогазу» Олег Дубина.

«На сьогодні борг теплопостачальних підприємств НАКу становить 1,263 мільярда гривень», – сказав Дубина.

За даними «Нафтогазу України», населення розраховується за газ в повному обсязі, проте кошти до НАК «Нафтогаз» не доходять.

«На сьогодні населення розраховується з усіма на 100%, підприємства, які споживають газ, розраховуються на 100%, але до НАК «Нафтогаз» не доходять кошти від тих обласних розподільних підприємств, які працюють між НАК «Нафтогаз» і прямими споживачами», – сказав Дубина.

За його словами, на даний момент прем’єр проводить спеціальну нараду, де планується схвалити заходи, які дозволять добитися стовідсоткового надходження всіх сплачених за газ коштів на рахунки НАК «Нафтогаз України» для подальшого використання цих коштів при розрахунках за газ, що купується в Росії.

Дубина наголосив, що на сьогодні в сховищах України є понад 25 мільярдів кубометрів газу, що дозволяє уникнути проблем під час поточного опалювального сезону.

Сьогодні на 15:00 запланована селекторна нарада прем’єра Юлії Тимошенко з головами облдержадміністрацій і мерами міст з питань розрахунків за спожитий природний газ.
XS
SM
MD
LG