Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ: вiдповiдальнiсть за вiдновлення навчання несе керiвництво шкіл і вишів


Вiдповiдальнiсть за вiдновлення освiтнього процесу в навчальних закладах лежить на їхньому керiвництвi, заявляють у Мiнiстерствi освiти України.

Як зауважив перший заступник мiнiстра освiти Олександр Гребельник, у разi вiдновлення занять керiвники навчальних закладiв мають розумiти, що їм необхiдно буде контролювати i епiдемiчну ситуацiю в цих закладах.

«Я розумiю, це не проста вiдповiдальнiсть. Але це досвiдченi керiвники, i вони мають розумiти, що вiдповiдальнiсть за загальний стан, не тiльки за навчальний процес, фiнансовi ресурси тощо, але й за епiдемiчну ситуацiю лежить на них», – наголосив вiн.

При цьому перший заступник мiнiстра освiти нагадав, що мiнiстерство не рекомендує компенсувати навчальний час пiд час карантину за рахунок занять у суботу i скорочення канiкул, проте знову наголосив, що вiдповiдне рiшення необхiдно ухвалювати ректорам i директорам шкiл та дитячих садкiв.

«Ресурс, який iснує, – суботи i канiкули – це хiрургiчний процес втручання, якщо необхiдно, ректори самi ухвалюватимуть такi рiшення, але ми поки що рекомендуємо терапевтичнi заходи», – заявив чиновник. За його словами, пiд цим мається на увазi необхiднiсть компенсацiї навчального часу за рахунок додаткових, позаурочних занять, самостiйного вивчення матерiалу.

Гребельник також повiдомив, що Мiнiстерство освiти разом з Мiнiстерством охорони здоров’я мають намiр контролювати епiдемiчну ситуацiю в навчальних закладах, i вiдповiднi рекомендацiї вже направили в регiони.

Від сьогодні у більшості областей України закінчується карантин, який запровадили через епідемію грипу. У середу запрацюють також виші, школи і садочки на Київщині, Закарпатті та у Чернівецькій області. Між тим уряд попереджає про вищий рівень епідемічної небезпеки в країні.
XS
SM
MD
LG