Доступність посилання

ТОП новини

У Секретарiатi занепокоєнi можливiстю залучення «Нафтогазом» росiйських кредитiв


Представник Президента України з мiжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський висловлює занепокоєння з приводу можливостi залучення «Нафтогазом України» росiйського кредиту в мільярд доларів.

Як повiдомляє прес-служба Президента у вiвторок, про це Соколовський заявив у контекстi початку переговорiв НАКу із російським «Газпромом» для врегулювання питання про оплату за газ.

«Якщо в Москвi все-таки йтиметься про кредит у мільярд доларів, то це нi що iнше, як здача української газотранспортної системи», – заявив Соколовський.

При цьому представник Ющенка висловив переконання, що через недосконалiсть україно-росiйських газових контрактiв втрат зазнали обидвi сторони.

За його словами, затягування урядом питання iз внесення змiн до газових контрактiв вже коштувало НАКу понад два мільярди доларів боргiв.

Тому Соколовський позитивно оцiнює можливiсть пiдписання у вiвторок у Москвi документа про вiдсутнiсть штрафних санкцiй за недобiр газу в 2009 роцi та скорочення обсягiв росiйського газу наступного року.

Сьогодні делегація «Нафтогазу» вирушила на переговори до Москви. Як повідомили українські ЗМІ, в Росії «Нафтогаз» може обговорити з російськими банками можливість надання кредиту на суму від 500 мільйонів до 1 мільярда доларів.
XS
SM
MD
LG