Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії знову не задоволене риторикою Києва на тему історії


Міністерство закордонних справ Росії заявляє, що укази Президента Віктора Ющенка щодо визнання діяльності організацій, які боролися в ХХ столітті за незалежність України, націлені на конфронтацію з Росією.

Про це йдеться в коментарі МЗС Росії до публікації указу «Про додаткові заходи щодо визнання українського визвольного руху ХХ століття».

«Публічна риторика на тему мови й історії, як і раніше, націлена на конфронтацію, на демонтаж російсько-українського добросусідства, культурно-мовну асиміляцію російськомовних регіонів країни в інтересах західноукраїнських меншин, розрахована на протиставлення України й Росії на догоду планам євроатлантистів», – мовиться в коментарі.

Водночас російське МЗС заявляє, що «про спільну боротьбу народів СРСР проти гітлеризму, про українські фронти, які прокладали в складі Радянської Армії шлях до Перемоги, про партизанський рух на території окупованої фашистами України русофоби воліють не згадувати».

19 листопада Віктор Ющенко доручив Кабінетові Міністрів активізувати роботу з визнання діяльності організацій, які боролися у ХХ столітті за незалежність України.
XS
SM
MD
LG