Доступність посилання

ТОП новини

Уряд сьогодні оголосить остаточне рішення про вакцинацію – Тимошенко


Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що сьогодні буде оголошено про остаточне рішення щодо проведення добровільної вакцинації проти грипу.

«Сьогодні на засіданні уряду ми заслухаємо звіт міністра охорони здоров’я і головного санітарного лікаря, які оголосять нам підсумки і рішення наукової ради, яка збиралася вчора щодо початку вакцинації в Україні», – сказала Тимошенко на засіданні уряду.

За її словами, на підставі цього рішення Міністерство охорони здоров’я України направить лист до Всесвітньої організації охорони здоров’я, в якому буде вказано про рішення щодо вакцинації для включення країни в перелік держав, яким на безкоштовній основі нададуть протиепідемічну вакцину.

Глава уряду наголосила, що вакцинація в Україні проводитиметься виключно на добровільній основі.

Крім того, Тимошенко повідомила, що з сьогоднішнього дня всі навчальні заклади перейдуть на нормальний режим роботи після скасування карантинних заходів.

«Ми вважаємо, якщо вся динаміка захворювання буде такою, як сьогодні, то в середу – сьогодні якраз – і завершаться повністю ті канікули, які надавалися по всій країні студентам і школярам. Крім того, всі діти будуть ходити в дитячі садочки», – повідомила прем’єр.

Всесвітня організації охорони здоров’я вчора оголосила про намір надати Україні 5 мільйонів доз вакцини для профілактики пандемічного грипу А/H1N1.
XS
SM
MD
LG