Доступність посилання

ТОП новини

Україна чекає об’єктивного розслідування інциденту на кордоні з Росією – Ющенко


Президент Віктор Ющенко занепокоєний тим фактом, що випадки застосування російською стороною вогнепальної зброї на спільному кордоні останнім часом є не поодинокими, повідомляє прес-служба глави держави.

«Україна розраховує на оперативне та об’єктивне розслідування компетентними органами Російської Федерації всіх обставин інциденту, насамперед доцільності застосування зброї як засобу припинення правопорушень», – заявив Президент і наголосив на резонансі, який викликали в українському суспільстві такі дії російських прикордонників.

У ніч на 26 листопада росiйськi прикордонники застрелили українця при спробi незаконно перетнути росiйсько-український кордон.

Згiдно з оперативною iнформацiєю, українець намагався на автомобілі з причепом перетнути росiйсько-український кордон i таким чином потрапити незаконно до Харкiвської областi. Росiйськi прикордонники здiйснили попереджувальний пострiл, проте порушник на вимогу зупинитися не вiдреагував. Унаслiдок прикордонники вистрiлили ще i поранили українця в шию, вiд чого той помер.

У прокуратурi Росiї попередньо оцiнили як законнi дiї прикордонника, що застрелив українця.
XS
SM
MD
LG