Доступність посилання

ТОП новини

Михайло Бродський


Михайло Бродський
Михайло Бродський
Останні два роки Михайло Бродський (50 років) – публічний опонент Юлії Тимошенко. Колишній соратник лідера БЮТ розповідає пресі усі таємниці не лише ВО «Батьківщина», а й інтимні подробиці життя Юлії Володимирівни. Михайло Юрійович не приховує свого відразливого ставлення Тимошенко.

Балотування Бродського на президентських виборах 2010 року це – своєрідний виклик Юлії Тимошенко, про яку він готовий розповідати безупинно. Що ще нового під час нинішніх виборчих перегонів українці дізнаються від Михайла Юрійовича про Юлію Володимирівну – невідомо.

Біографічні дані

Народився 5 квітня 1959 року в Києві.
У 1978 році закінчив Київський будівельний технікум транспортного будівництва, а в 1996 році – Київський інститут ринкових відносин та підприємництва, отримавши кваліфікацію «економіст, менеджер виробничої сфери».
Трудову діяльність розпочинав техніком відділу тресту «Київдіпротранс». Після працював у Київському монтажно-налагоджувальному управлінні, тресті «Київпобутрембуд».
У 1989-1991 роках – заступник начальника Управління виробничо-технічної комплектації виробничо-житлового ремонтного об'єднання Київського міськвиконкому.
З 1992 по 1994 рік – директор державного підприємств МП «Томпо». Після – Президент виробничо-комерційного концерну «Денді», голова ради ЗАТ «Видавництво «Киевские Ведомости». Тоді ж Михайла Бродського було обрано депутатом Печерської районної ради м. Київ.
У 1997 році Михайло Юрійович пішов на відкритий конфлікт із тодішнім міністром внутрішніх справ України Юрієм Кравченком. Підконтрольні Бродському «Киевские ведомости» надрукували серію матеріалів, які викривали зловживання головного міліціонера країни. У Михайла Юрійовича виникли проблеми з владою. У результаті навесні 1998 року його кинули за грати. Одначе від в’язниці його врятувало обрання народним депутатом України у Київському виборчому окрузі № 215. Утім, це не врятувало від руйнування концерн «Денді», який належав Бродському. У результаті цього збанкрутував банк «Денді».
З лютого 2000 року був головою комітету Верховної ради з питань промислової політики і підприємництва.
Був одним із активних учасників Помаранчевої революції у 2004 році. Входив до політради ВО «Батьківщина».
У вересні 2005 року Михайло Юрійович одним із перших публічно заявив про корупцію у оточенні Віктора Ющенка.
У 2006 році був одним керівників виборчого штабу БЮТ, але місця у списку на виборах до Верховної Ради він так і не отримав. Правда, Михайло Юрійович стверджує, що це він сам відмовився від балотування. Замість сього йому запропонували місце у списку Блоку Юлії Тимошенко на виборах до Київради. Утім, сподівання Бродського стати секретарем столичного законодавчого органу не справдилися. Михайло Юрійович каже, що сталося це після сепаратних переговорів Юлії Тимошенко і Леоніда Черновецького.
Після цього Михайло Бродський перейшов у жорстку опозицію до лідера БЮТ. У 2007 році він публічно звинуватив Юлію Тимошенко у спробі підкупу суддів Конституційного суду та продажу місць у виборчому списку БЮТ.
На дострокових парламентських виборах 2007 року за Партію вольних демократів на чолі із Михайло Бродським проголосували 0, 7%.
У жовтні 2009 року самовисунувся Президентом України.

Бізнес-діяльність

У бізнес Михайло Бродський прийшов на початку 90-х. Саме його концерн «Денді» отримав легальне право торгувати у столичних кіосках валютою.
Свого часу, окрім банку «Денді» Михайло Бродський був причетний до газети «Киевские ведомости», радіо «Киевские ведомости».
Нині Бродський причетний до сайту «Обозреватель», баскетбольного клубу «Черкаські мавпи», компанії «Венето».
Партійна діяльність
Був одним із лідерів партії «Яблуко» і однойменної парламентської фракції.
На парламентських виборах 2002 року партія «Яблуко» програла, отримавши 1, 15%.
У березні 2007 року політична партія «Яблуко» була перейменована у Партію вільних демократів, лідерами якої стали Михайло Бродський та Сергій Одарич.
Нагороди і відзнаки
Лауреат всеукраїнської премії «Людина року» в номінації «Підприємець року» в 1996-м і 1997-му роках.
Сім’я
Одружений.
Дружина – Світлана.
Має двох синів – Ростислава і Юрія, доньку Ганну.
Матеріальні статки
У 2008 році Михайло Бродський заробив 18 млн. 604 тис. 335 грн. Із них – 122 тис. 545 грн. – заробітна плата, 49 тис. 190 грн. – дивіденди, відсотки, роялті, а джерела решти доходів в декларації не вказані. Яким чином він заробив 17 млн. грн. Михайло Юрійович не уточнив.
Бродський володіє земельною ділянкою (7 тис. 940 кв. м.), житловим будинком (849,8 кв. м.), автомобілем Toyota Land Cruiser.
Номінальна вартість придбаних Бродським цінних паперів складає 813 тис. 500 грн., розмір внесків (паїв) до статутних (пайових) фондів підприємств, установ, організацій – 7 млн. 754 тис. 623 грн. (зокрема, 2 млн. 268 тис. 791 грн. за кордоном). На рахунках в банках і інших фінансово-кредитних установах знаходиться 2 тис. 407 грн.
Члени сім’ї Бродського минулого року заробили 829 тис. 980 грн., із них – 46 тис. 480 грн. – дохід від підприємницької і незалежної професійної діяльності, джерела решти доходів членів сім’ї Бродського в декларації не вказані. Вони мають земельну ділянку (1 тис. 934 кв. м.), житловий будинок (309,6 кв. м.), квартирою (218,4 кв. м.), автомобілем Lexus VS300.
Розмір внесків (паїв) до статутних (пайових) фондів підприємств, установ, організацій членів сім’ї Бродського складає 4 млн. 510 тис. 855 грн. (зокрема, 10 тис. 855 грн. за кордоном), а сума належних їм грошових коштів на рахунках в банках і інших фінансово-кредитних установах складає 186 тис. 933 грн.
Програмні засади

Державний устрій
Запровадження відповідальності державних службовців за свої рішення у сфері публічних фінансів та національної економіки, у тому числі – й за завдання збитків державі внаслідок ухвалення помилкових чи корупційно вмотивованих рішень.
Проголошення амністії, в ході якої усі державні службовці матимуть можливість задекларувати своє майно, сплативши 5%-й податок від його власності, але тоді особа довічно позбавляється права працювати на державній службі.
Економіка
Держава повинна частину податків зменшити, частину – скасувати взагалі.
Гуманітарна політика
Зменшення навантаження на дітей у школах.
Запровадження страхової медицини. Пенсіонерам та тимчасово непрацюючим оплачуватиме таку страховку держава, всім іншим – роботодавець.

Програма кандидата в Президенти України Михайла Бродського
XS
SM
MD
LG