Доступність посилання

ТОП новини

Країни НАТО відправлять в Афганістан ще 5 тисяч військових – генсекретар


Генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен привітав рішення президента США Барака Обами про направлення до Афганістану ще 30 тисяч військових.

За словами Расмуссена, члени Альянсу та їхні партнери готові відправити ще щонайменше п’ять тисяч військових у рамках місії в Афганістані.

«Я можу підтвердити, що союзники та наші партнери зроблять більше, значно більше. У 2010 році неамериканські члени цієї місії направлять щонайменше п’ять тисяч солдатів для цієї операції, а можливо, і ще кілька тисяч на додаток до цього», – сказав генсекретар НАТО.

Расмуссен також заявив, що рекомендуватиме міжнародним силам сприяння безпеці під егідою Альянсу почати передавати відповідальність над безпекою в країні афганським силам у наступному році.

Обама, оголошуючи нову стратегію США в Афганістані, напередодні заявив, що американські війська почнуть повертатися додому в липні 2011 року.

Зараз в Афганістані перебуває близько 70 тисяч американських військ та майже 42 тисячі солдатів із ще понад 40 інших країн.
XS
SM
MD
LG