Доступність посилання

ТОП новини

Парламент провалив закон про збiльшення акцизу на тютюн


Верховна Рада вiдхилила закон, що передбачає збiльшення ставок акцизного збору на тютюновi вироби. Пiд час розгляду пропозицiй Президента на засiданнi в четвер депутати частково врахували ці пропозицiї, проте не змогли ухвалити цей закон в новiй редакцiї в цiлому. За таке рішення проголосували 211 народних депутатiв iз 433. Таким чином, закон вважається відхиленим.

Парламент ухвалив закон про внесення змiн до державного бюджету на 2009 рiк i до закону про ставки акцизного збору на тютюновi вироби 22 жовтня. Водночас Президент скористався правом вето i повернув цей закон депутатам зi своїми пропозицiями.

За словами Віктора Ющенка, підвищення акцизу може призвести до надходження в Україну контрабандної продукції. Крім того, як заявляв Президент, встановлення нової ставки акцизного збору на тютюнові вироби може призвести до скорочення виробництва і, відповідно, зменшення обсягів їх продажу. «Як наслідок, мобілізація надходжень до Державного бюджету України, в тому числі з податку на прибуток підприємств, податку на додану вартість, може бути не забезпечена», – йшлося в заяві глави держави.

Як заявили в БЮТ, внаслідок сьогоднішнього рішення парламенту державний бюджет нинішнього року може недоотримати шість мільярдів гривень.
XS
SM
MD
LG