Доступність посилання

ТОП новини

Путін не відповів на запитання про Ходорковського


Прем’єр-міністр Росії під час прямого телеефіру сьогодні не відповів на запитання, коли може вийти на волю екс-співвласник «ЮКОСа» Михайло Ходорковський.

Володимир Путін лише сказав, що з опальним магнатом треба чинити за законом.

«Відомий фігурант перебуває в місцях позбавлення волі за рішенням суду, – сказав Путін. – Доля кожної людини, яка перебуває в місцях позбавлення волі, має підкорятися діючому російському законодавству».

Раніше Володимир Путін порівняв Михайла Ходорковського з відомим у 30 роки гангстером Аль Капоне, який вийшов із в’язниці смертельно хворим, та американським фінансистом Бернардом Медоффом, якого засудили на 150 років за створення фінансової піраміди.

Ходорковському та іншому топ-менеджеру «ЮКОСа» Платону Лебедєву раніше висувалися звинувачення в економічних злочинах, а з приходом до Кремля наступника Путіна – Дмитра Медведєва – їм висунули нові звинувачення: суд розглядає справу, в рамках якої їм інкримінують викрадення нафти на суму понад 14 мільярдів доларів.

Путін сказав у четвер, що кошти, отримані від банкрутства «ЮКОСа» після арешту власників компанії, були скеровані на соціальні потреби і назвав суму 240 мільярдів рублів.
XS
SM
MD
LG