Доступність посилання

ТОП новини

США і Росія підтверджують гарантії безпеки Україні як неядерній країні


США і Росія підтверджують гарантії безпеки Україні, Казахстану і Білорусі як неядерним країнам по закінченню Договору про скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь 4 грудня.

Як повідомили у прес-службі Кремля, про це йдеться у спільній заяві Росії та Сполучених Штатів Америки у зв’язку із завершенням терміну дії Договору.

«Виконання цими державами своїх зобов’язань за Протоколом до Договору про СНО від 23 травня 1992 року (Лісабонський протокол) і їх приєднання до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї як держав, що не володіють ядерною зброєю, зміцнило їхню безпеку, що знайшло відбиття, зокрема у Будапештських меморандумах від 5 грудня 1994 року. У зв’язку з цим Російська Федерація і Сполучені Штати Америки підтверджують, що зафіксовані у Будапештських меморандумах гарантії, як і раніше, застосовуватимуться після 4 грудня 2009 року», – наголошується у заяві.

США і Росія також заявили, що намагатимуться укласти нову угоду на заміну Договору про скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь якомога швидше.
XS
SM
MD
LG