Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: розвиток української нації невідривний від розвитку меншин


Президент України Віктор Ющенко заявив, що Україна надає особливої уваги питанню розвитку міжетнічних відносин. Про це він сказав під час ознайомлення з діяльністю Польського дому в Житомирі.

За словами глави держави, становлення і розвиток української нації невідривно пов’язані з розвитком національних меншин.

Спілкуючись із представниками польської громади, Ющенко підкреслив, що високо цінує активну діяльність Польського дому, спрямовану на задоволення культурно-освітніх потреб польських громадських об’єднань Житомирщини.

Президент подякував усім національним громадським об’єднання за плідну роботу із збереження самобутньої польської культури і поглиблення міжкультурного діалогу в Україні.

За даними всеукраїнського перепису населення 2001 року, у Житомирській області проживала найбільша польська громада в Україні – 49 тисяч осіб, всього в Україні проживало на той час 144 тисячі поляків.

Польський дім створений 1997 рокуці, почав працювати з 1999 року з метою здійснення культурно-освітньої і господарської діяльності.

Щопонеділка в Польському домі відбуваються консульські чергування працівників Генерального Консульства Республіки Польщі у Луцьку, які приймають документи від громадян на видачу візи, на отримання Карти поляка, на навчання до вищих навчальних закладів Польщі, видачу стипендій студентам вищих учбових закладів України польського походження.
XS
SM
MD
LG