Доступність посилання

ТОП новини

Вибухи в Багдаді: загинули 127 людей


Внаслідок низки вибухів у столиці Іраку Багдаді сьогодні загинули щонайменше 127 людей, ще понад 400 – поранені.

В одному з нападів на півдні Багдада ціллю смертника став поліцейський патруль. Потім вибухнули чотири бомби, закладені в автомобілях у центрі іракської столиці, поблизу офіційних будівель, зокрема, двох міністерств.

«Я зараз перебуваю біля Міністерства праці та соціальної політики. Було близько п’яти вибухів. Найбільший стався біля цього міністерства. Ще один стався біля Міністерства внутрішніх справ. Тут, де я зараз, є вбиті і поранені. Швидка перевозить поранених до лікарень. Правоохоронці не дозволили нам зайти в Міністерство праці. Вибухнула бомба, закладена в авто. Також заміновані машини вибухнули біля Міністерства внутрішніх справ та біля ринку в центрі міста», – розповідає кореспондент Радіо Вільний Ірак Халід Валід.

Ці напади стали найбільшими за кількістю жертв у Багдаді з 25 жовтня, коли внаслідок двох потужних вибухів загинули 155 людей та сотні були поранені.

Загалом по країні кількість актів насильства зменшилася за останні 18 місяців. Проте іракська влада та військові США застерегли про можливий ріст нападів напередодні загальних виборів, очікуваних у лютому.
XS
SM
MD
LG