Доступність посилання

ТОП новини

Центр зовнішнього незалежного оцінювання змінив порядок реєстрації для тестування


Центр зовнішнього незалежного оцінювання випускників шкіл вніс зміни до порядку реєстрації проходження тестування в 2010 році, заявив директор центру Ігор Лікарчук у середу на прес-конференції в Києві.

За його словами, тепер буде створено обмежену кількість пунктів реєстрації – 770 по Україні. Довірені особи майбутнього абітурієнта можуть провести реєстрацію тільки в окремих чотирьох випадках: коли людина хвора і не може приїхати на пункт реєстрації, коли людина перебуває у відрядженні (наприклад, моряки), коли людина перебуває в місцях позбавлення волі або перебуває на навчанні за кордоном.

Після реєстрації майбутній абітурієнт отримає сертифікат, який раніше пересилали поштою разом із результатами тестування, який обов’язково буде з фотографією, що дасть можливість краще ідентифікувати людину.

Водночас директор Центру зовнішнього незалежного оцінювання зазначив, що майбутній абітурієнт зможе необмежену кількість разів пройти перереєстрацію, уточнити свої реєстраційні дані або змінити кількість предметів, які складатиме на тестуванні.

За інформацією центру, реєстрація охочих провести тестування триватиме з 15 грудня 2009 по 31 березня 2010 року.

Майбутні абітурієнти можуть обрати для участі в зовнішньому оцінюванні до п’яти предметів, два з яких є обов’язковими – це тестування з української мови та літератури (для всіх учасників), а також із математики або історії України (за вибором абітурієнта).

Як заявив Лікарчук, усі тести буде складено українською мовою. За його словами, скарг українців із цього приводу не було.

За прогнозами Центру зовнішнього незалежного оцінювання, у 2010 році в тестуванні братимуть участь близько 450 тисяч абітурієнтів.
XS
SM
MD
LG