Доступність посилання

ТОП новини

Україна домовилась з Іраком про поставки своєї військової техніки


Україна та Ірак домовилися про поставки української військової техніки на понад 550 мільйонів доларів, повідомив перший заступник генерального директора державної корпорації «Укрспецекспорт» Олександр Коваленко.

За його словами, в рамках контракту передбачається поставка в Ірак протягом 3-3,5 років більш як 400 одиниць бронетехніки, близько 10 літаків Ан-32, також надання іракській стороні послуг з ремонту й модернізації авіатехніки.

«На сьогодні підписаний контракт на поставку БТР-4 і літаків Ан-32, сподіваємося, що буде й (поставка танків) «Оплот», – заявив Коваленко. За його словами, перша поставка військової техніки в Ірак очікується в 2010 році.

«Це не єдиний контракт, є проект, над яким ми працюємо й просуваємося вперед. Я сподіваюся, що ми доопрацюємо до тої цифри, що озвучували в пресі (поставок Україною військової техніки в Ірак на близько 2,4 мільярда доларів). Я вважаю, що це дуже велика перемога», – сказав він.

Представник «Укрспецекспорту» додав, що реалізація контракту дасть можливість розмістити замовлення на десятках українських підприємств, ухилившись при цьому від відповіді, на яких саме.

Зі свого боку, перший заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони України Степан Гавриш наголосив, що цей контракт можна назвати «перемогою України» на світовому ринку озброєнь.

За його словами, це вже третій масштабний проект держави у сфері військово-технічної співпраці після контрактів на постачання танків Пакистану і модернізації та ремонту літаків для Індії.

Як наголосив перший заступник секретаря РНБО, реалізація контракту сприятиме створенню в Україні нових робочих місць як мінімум на найближчі роки, забезпечить притік в українську економіку коштів, а також сприятиме модернізації військово-промислового комплексу і розвитку Збройних Сил.

Гавриш зауважив, що значну роль у підписанні контракту відіграли США.
XS
SM
MD
LG