Доступність посилання

ТОП новини

Луценко не має наміру обвинувачувати Шуфрича в хуліганстві


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не має наміру подавати заяву за фактом хуліганства депутата Верховної Ради від фракції Партії регіонів Нестора Шуфрича, котрий вдарив його по обличчю в п’ятницю під час перерви в телепрограмі «Шустер-Lіve». Про це повідомила прес-служби Міністерства внутрішніх справ.

Луценко вважає, що подавати таку заяву нижче його гідності, сказано в повідомленні.

При цьому зазначено, що за статтею 296 Кримінального кодексу вчинок Шуфрича можна кваліфікувати як хуліганство, за що передбачено обмеження волі на строк до 3 років.

Втім, діяти така норма буде тільки у разі зняття з Шуфрича депутатської недоторканності.

У повідомленні також сказано, що Луценку вистачило терпіння й мужності не піддатися на провокацію людини, яка постійно програє в інтелектуальних дискусіях, але намагається самоствердитися й потішити своє самолюбство у фізичних сутичках, прикриваючись своєю недоторканністю.

Під час телепередачі Юрій Луценко посварився з Нестором Шуфричем у студії.

Нестор Шуфрич

«Щодо вашої дурнуватої звички клеїти лейби, то, Нестор Іванович, будьте обережні, бо потім всі обвинувачення падають на дітей», – попередив Юрій Луценко депутата і продовжив: «Щоб після випускного балу чийсь син не потрапляв з алкогольним отруєнням до лікарні. А замість читати якісь папірці, краще прочитайте, як ви побили свою дружину, з переломом щелепи в Закарпатті».

У відповідь Шуфрич пообіцяв відповісти «як мужик» після передачі, не в студії. Під час перерви в ефірі телепередачі він вдарив Луценка в обличчя. За словами очевидців, Шуфрич почав провокувати міністра і кричати «Юра, давай», щоб продовжити бійку. Луценко відповів «регіоналу»: «Коли знімеш депутатську недоторканність, тоді поговоримо як мужики. А зараз об тебе марати руки не збираюся».

Вже в суботу, коментуючи цей інцидент, Нестор Шуфрич заявив, що між ним та Юрієм Луценком відбулась «чоловіча» розмова.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG