Доступність посилання

ТОП новини

Британський суд видавав ордер на арешт Ціпі Лівні – газета


У Великобританії суд спочатку видав, а пізніше скасував ордер на арешт колишнього міністра закордонних справ Ізраїлю Ціпі Лівні, пише британська газета Guardian.

За цим повідомленням, ордер був виданий нещодавно на запит адвокатів, які представляють інтереси палестинців, потерпілих минулої зими під час ізраїльської операції у Смузі Гази. Вони звинувачують Лівні, яка в той час очолювала зовнішньополітичне відомство Ізраїлю, у причетності до воєнних злочинів.

Газета також з’ясувала, що суд анулював своє рішення після того, як Лівні не приїхала в очікувану поїздку до Великобританії.

Британське Міністерство закордонних справ заявило, що зараз терміново з’ясовує можливі наслідки цієї справи, й наголосило, що Британія має твердий намір залишатися стратегічним партнером Ізраїлю й просувати мир на Близькому Сході, а для цього необхідно, щоб ізраїльські політики мали змогу приїжджати до Британії на переговори.

В офісі колишнього ізраїльського міністра, яка зараз очолює опозиційну партію «Кадіма», заявляють, що нічого не знали про ордер на її арешт, а поїздку до Лондона, яка мала відбутися в суботу, вона вирішила скасувати ще два тижні тому.

Це вже не перша спроба палестинських організацій домогтися арешту ізраїльських урядовців чи військових у таких країнах, як Велика Британія, що допускають судове переслідування звинувачених незалежно від місця скоєння злочину, в якому їх звинувачують.
XS
SM
MD
LG